Nimi: Villulan Tumppi

Kutsumanimi: Tumppi
Rotu: Tanskanpuoliverinen
Käyttö: Yleisratsu
Säkä: 165 cm
Syntynyt: 3.2.2009, 7 vuotta

Skp: ruuna

Ko He B/ Re 60 cm (Koulutetaan esteillä ja koulussa)

Hoitaessa: Tumppi on osoittautunut ihan mukavaksi ja suht rauhalliselle hevoselle. Harjaus sujuu hyvin, mutta kavioita Tumppi ei meinaa nostaa. Yleensä satuloidessa kuopii maata.

Ratsastaessa: Tumpista kuoriutuu hiljalleen kokeneempien ratsastajien ratsu. Tumppi vaatii vakaan ratsastajan, jolla kädet ja jalat pysyvät hiljaa paikallaan, mutta kuitenkin kannustaa eteenpäin, silloin laukkakin alkaa sujua. Raviin lähdettäessä kun ravi on alkuun todella hidasta. Tumppi on hankala saada laukkaamaan ja pudottaa miltei heti takaisin raville. Tumpin laukka on isoa ja hidasta. Pitäessä käden vakaana ja ratsastaessa pohkeella eteenpäin, alkaa löytyä hyvälaatuinen laukka ja ruuna pysyy laukassa. Tumppi voi välillä tukeutua ohjaan, joten ruunaa ratsastetaan pohkeella ja asetetaan paljon. Esteillä Tumppi voi kieltää, olla hieman hätäinen tai tehdä ihme hyppyjä. Tumppi saattaa vielä hypätä hieman liian kaukaa, mutta tahdonvoimalla yleensä pidentää itseään ja tulee alas puomit kolisematta. Koulu menee vielä vähän niin ja näin, asetus alkaa kyllä löytyä, mutta varsinkin alkuun pohkeenväistössä hangoittelee hieman vastaan. Maastossa Tumppi on rauhallinen, voi säpsähtää kerran tai kaksi, mutta kun ratsastaja on rauhallinen, Tumppikin rauhoittuu.

Muuta: Esteillä suojat kaikkiin jalkoihin. Tumppi pitää paljon uimisesta ja menee mielellään veteen, mukava uintikaveri. Heinät kasteltava aina! Laidunkaudella annettava melassivettä ainakin kerran päivässä, voi antaa kaksikin.

Hoitaja: ?

Kuva: Tunturisusi

Tumppi.jpg