Nimi: Freja

Kutsumanimi: Freja

Rotu: Ruotsalainen puoliverinen

Käyttö: Yleisratsu

Säkä: 172 cm

Syntynyt: 26.5.2009, 7 vuotta

Skp: Tamma

Ko HeA/VaB/110 cm

Hoitaessa Freja on kiltti ja nostaa kaviotkin kiltisti ja pitää ne ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Freja ei välitä edes satulasta tai suitsista, mutta suojat ovat pahat. Jostakin syystä tamma inhoaa suojia ja heti ne nähdessään yrittää purra.

Ratsastaessa Freja on melko herkkä pohkeelle, raippaa ei siis tarvita. Osa asioista menee koulupuolella hyvin, osa ei. Koulupuoli on Frejalla vähän heikompi osa-alue kuin esteet ja koulupuolella asiat vaativat työstämistä. Esteet ovat Frejan parhaimpia puolia. Ei ole väliä, millainen tai minkäkorkuinen este on, yli mennään vaivatta ja ihan varmasti. Freja on rohkea hyppääjä ja hyppää erikoisemmatkin esteet eikä kiellä. Maastossa kyttäilee ympäristöä, maastossa säikähtäessä todella arvaamaton. Ei kokematonta ratsastajaa maastoon yksin Frejan kanssa. Freja ei tykkää kireästä ohjasta, vaan Frejan kanssa pitää olla aavistuksen löyhä ohja. Jos on liian tiukka ohja, Freja alkaa nyökyttelemään päätään, siitä viimeistään tietää, että täytyy antaa vähän ohjaa.

Muuta: Freja on säikky, joten siihen kannattaa varautua niin hoitaessa kuin ratsastaessakin. Maastoon voi laittaa korvat kiinni korvahupun tai pumpulilla. Suojat aina kaikkiin jalkoihin, esteillä lisäksi etusiin putsit ja isoilla esteillä martingaali. Kesällä ötökkäloimi ulos.

Hoitaja: ?

Kuva: Vapaasti by AK

Freja.jpg