Nimi: Prudence

Kutsumanimi: Pinni

Rotu: Puoliverinen

Käyttö: Yleisratsu

Säkä: 157 cm

Syntynyt: 5.10.2011, 9-vuotias

Skp: Tamma

Ko VaB/Re 120 cm

Hoitaessa Pinni ei oikein tykkää, jos sen karsinassa on useampi kuin yksi ihminen. Silloin voi esimerkiksi näykkiä. Kaikista varmin hoitaa käytävällä, koska silloin on rauhallinen. Toisinaan ei halua nostaa kavioita, mutta oikein päättäväisellä hoitajalla kavioiden puhdistus onnistuu ilman suurempia hankaluuksia. Satulaa tai vyötä laittaessa ei näyki tai potki, suitsien laittamisen jälkeen kolistelee joskus hieman kuolaimia.

Ratsastaessa Pinni on varma ja luotettava ratsu. Tamma on herkkä pohkeelle ja istunnalle. Tosin joskus voi tehdä pikku pukin tai potkaisun ihan silkasta innosta, mutta hyvin harvoin.

Pinni on sopivan reipas, liikkuu pohkeesta eteenpäin eikä siis tarvitse raippaa. Tekee käännökset, taivutukset, pohkeenväistönkin hienosti jopa ravissa. Myös esteet sujuvat mallikkaasti eikä tamma välitä ratsastajan virheistä. Opettaa hyvin ratsastajaansa ja onkin hyvä ratsu esteille, jos ei ole paljoa hypännyt, tai vaikka olisikin hypännyt jo pidempään. Takuuvarmasti ei kiellä.

Maastoon ei tykkäisi lähteä yksin, mutta lähtee kyllä, kun vähän rohkaisee. Vielä varmemmin lähtee maastoonkin, jos on kaveri mukana.

Muuta: Esteillä suojat kaikkiin jalkoihin.

Hoitaja: ?

Kuva: Pixabay

Pinni.webp