Nimi: Kaktus

Rotu: Russponi

Käyttö: Yleisratsu

Säkä: 126 cm

Syntynyt: 9 vuotta

skp: ruuna

Ko He A/Re 80 cm

Luonne: Kaktusta on kohdeltu huonosti sen ensimmäisinä ikävuosina ja siksi sen käytös on mitä on. Siksi laitettava ehdottomasti kiinni ja tarpeeksi lyhyelle. Turvallisempi hoitaa käytävällä rauhallisella paikalla. Kaktus on hoitaessa aina jääräpäinen poni, joka näykkii ja kuopii. Antaa harjata kyllä hyvin ja puhdistaa takakaviot, mutta etukavioita puhdistaessa nostaa jalan ja laittaa takaisin maahan. Tekee tätä niin pitkään, kunnes hoitaja ei vain päästä jalasta irti vasta, kun on puhdistanut kavion. Satulaa laittaessa ja satulavyötä laittaessa kiinni edes löysästi ja kiristäessä näykkii. Suitset saa laitettua todella hyvin ja ottaa kuolaimet suuhunsa myös todella hyvin.

Ratsastaessa Kaktus kävelee yleensä aluksi ihan hyvin, mutta kesken tunnin voi kieltäytyä liikkumasta ja saattaa rueta piehtaroimaan tai pukittelemaan käskiessä sitä liikkumaan. Pysähtyessä alkaa pyörimään eikä meinaa totella kääntäviä apuja. Yleensä vaeltelee uran sisäpuolelle. Kun saa ravaamaan, ravaa todella hyvin, mutta vaikea siis saada ravaamaan. Laukkaamaan myös todella vaikea saada, mutta kun se onnistuu, niin Kaktus laukkaa hienosti. Kuitenkin osaava poni, kun sen saa liikkumaan. Kapasiteettiä esteille ja esteillä on tuntunut menevän melko hyvin ja vauhtiakin alkaa ponista löytymään.

Muuta: Kaktus aina kiinni hoitaessa! Kaktuksen karsinaan ei ole kenelläkään muulla asiaa kuin Melinalla ja hoitajalla/ratsastajalla. Nämä kaksi henkilöä myös ruokkivat Kaktuksen, hoitavat ja vievät ulos. Esteillä etusiin suojat.

Hoitaja: ?

Kuva: Vapaasti by AK

Kaktus.jpg
Kaktus 2.jpg