Nimi:

Kutsumanimi: Möhkö
Rotu: Vuonohevonen
Käyttö: Yleisratsu
Säkä: 144 cm
Synt:

Skp: Ruuna

Ko HeB/Re 80 cm

Möhkö on nimensä veroinen. Ruunalla on suuri ego, vaikka onkin suht pieni ja uhitteleekin muille hevosille ja ihmisille myös.

Karsinassa kyllä todellakin uhittelee hoitajalle, jos vain saa siihen mahdollisuuden, jos on vaikka vähänkään epävarma hoitaja. Yrittää näykkiä, kuopii, potkii. Käytävällä hoitaessa yrittää kaataa harjakorin ja näykkiä ohikulkijoita. Kavioita ei tahdo nostaa, satulan saa laitettua ongelmitta, mutta suitsiessa nostaa pään ylös.

 

Ratsastaessa on enemmänkin laiska, kuin että ryntäilisi sinne tänne. Yleensä saa olla raippa mukana, että tämä poni liikkuu mihinkään. Tahtoo pudotella ravista käyntiin ja laukasta raviin hyvinkin helposti eli hereillä saa olla Möhkön kanssa. Vaativia koululiikkeitä poni ei osaa, väistöt ja käännökset kyllä sujuvat, mutta ei juuri sen enempää. Hyppää mielellään eikä kiellä. Kolhii/pudottelee puomeja, ellei vauhtia ole tarpeeksi. Maastossa liikkuu paremmin kuin kouluväännöissä, mutta ravaa kuin ei olisi mihinkään kiire. Tosin joskus on maastossa nähty sellainenkin tapaus, että Möhkö on asettunut keskelle tietä poikittain eikä ole enää suostunut liikkumaan. Tämän jälkeen on myös ojaan menty ruunan toimesta. Saattaa siis keksiä välillä tällaisia älyttömyyksiä ratsastaessa tai taluttaessa. 

Muuta: Suojat joka jalkaan aina. Pelkää punaisia postilaatikoita.


Hoitaja: ?

Kuva: Pixabay

Möhkö.jpg