Täällä on ekstratehtäviä, joista saa ylimääräistä rahaa, riipuen vähän tehtävästä sekä siitä, miten tarkasti on tekemästään tehtävästä kertonut. Tehtäviä saa tehdä kun haluaa, pakko ei ole. Tehtävän perässä on rahamäärä, minkä tehtävän tekemisestä voi saada. Tehtävä voi olla vain erillinen pieni pätkä, tai sen voi liittää tarinaan. Lopussa on myös muutamia aiheita, joista voi kirjoittaa pidemmän tarinan.

-Taluta Wandea tai Niittiä maastossa. Kerro miten hevonen käyttäytyi ja kuinka pitkän lenkin teitte. 5-10 ve

-Harjaa kolme valitsemaasi hevosta ja puhdista myös kaviot. Voit myös selvittää harjan ja hännän. 5-10 ve

-Järjestele satulahuone. Tämän tehtävän voi tehdä kerran viikossa. 5-15 ve

-Tarkista kypärät ja niiden solkien kunto. Rikkinäisistä kypäristä/soljista ilmoitus Melinalle. Tarkista lisäksi satulahuovat ja pintelit, likaiset pesuun ja kääri pinteleitä tarvittaessa uudelleen. 7-10 ve

-Auta Melinaa ruokien jaossa ohjeiden mukaan, aamu- tai iltaruokinta. Huomaa Pintelin ja Tumpin ruokinta.  10-18 ve

-Tullessasi tallille osa hevosista on karannut. Kerro tästä Melinalle, mikäli hän ei ole huomannut asiaa ja menkää yhdessä ottamaan hevoset kiinni. Kirjoita tästä pätkä tarinaasi ja kerro, sujuiko hevosten kiinniotto  hyvin vai oliko jokin hevosista hukassa. Pätkästä voi saada 15-25 ve

-Auta Melinaa suunnittelemaan koulu tai estetunti. Kerro montako ratsukkoa tunnilla, mitä hevosia ja mitä tunnilla tehdään. Estetunnista mitä hevosia, mitä esteitä ja minkä korkuisia esteitä tunnilla on ja mahdollisesti, missä järjestyksessä esteet hypätään. 10-25 ve

-Hoitohevostasi ei näy missään. Kirjoita tarina, jossa kerrot mistä hoitsusi löytyi ja miten se oli sinne mahdollisesti päässyt. Miten tilanne eteni.

-Olet hoitohevosesi kanssa maastossa, mutta jotain ennalta arvaamatonta tapahtuu. Mitä tapahtui ja miten selvisitte siitä.

-Hevosella on huono päivä ja ratsastus ei meinannut sujua alkuunkaan ja hevonen on yhteistyökyvytön. Saitko hevosen kuitenkin hallintaan vai kutsuitko Melinan apuun. 

-Joku on käynyt tallissa katkomassa riimuja ja sotkenut satulahuoneen. Selvisikö, kuka tekijä mahtoi olla ja miten tilanne eteni.

-Hoitohevosesi karkaa tarhasta/laitumelta ja samalla muitakin hevosia pääsee karkuun. Miten tapahtuma eteni.

-Varuste hajoaa juuri pahimmalla hetkellä (satula, harjakori, riimu tms.)

-Melina ratsastaa hevosella. Jäitkö esim. katsomaan ratsastusta ja opitko katsomalla jotakin, mitä.

-Eksyt maastossa ja löydät upean, syrjäisän paikan (marjapaikka, puro/joki tms.)

-Tasapainoharjoituksia ratsailla

-Kengän lähteminen hevoselta

-Hevonen hyppää kentän aidan yli ja lähtee karkuun